Novi, mladi autori dobili šansu

 

Konkurs kreativnog pisanja “Tvoja reč” je, nakon skoro godinu dana, uspešno okončan,a njegov rezultat su nova, mlada imena koja će, vrlo moguće, obeležiti buduću književnu scenu Srbije.

Na ovaj neprofitni konkurs je pristiglo preko četiri stotine prijava, a čak 15 mladih, do sadaneobjavljivanih autora, dobilo je šansu da svoja dela predstavi javnosti. Njih 14 će biti objavljenou digitalnoj formi, kao e-knjiga, na servisu Bookmate koji u biblioteci ima preko milion naslovana srpskom i drugim jezicima. Na ovaj način, finalisti konkursa će stati rame uz rame sadomaćim hit-autorima, kao što su Dejan Stojiljković, Vesna Dedić i mnogi drugi.

“Studen kamen”, delo koje je stručni žiri ocenio kao najperspektivnije među finalistima konkursa,a čiji je autor Jelena Dramićanin iz Čačka, biće takođe objavljeno u digitalnoj formi, ali ištampano u saradnji sa izdavačkom kućom Evro Book iz Beograda. Svih 15 finalista će bitipromovisano u javnosti i na taj način dobiti šansu da njihova buduća dela pronađu put dodomaćih i stranih izdavačkih kuća.

“Srbi neprestano gledaju u ekrane svojih mobilnih telefona, gde god se nalazili – ako im date lak,praktičan i pristupačan način da sa istih tih ekrana čitaju kvalitetna dela već uspešnih autora, alii nekih budućih književnih zvezda, čitaoci u Srbiji će to znati da iskoriste,” poručio je MarinMilosavljević ispred servisa Bookmate, koji je ujedno i organizator konkursa.

 

Više o završenom konkursu “Tvoja reč” kao i o organizatoru konkursa Bookmate saznajte nanjihovoj web i Facebook stranici.

Lokalni kontakt za više informacija:
Marin Milosavljević
Rukovodeći partner za Balkan i Skandinaviju, Bookmate
Mail: marin@bookmate.com
Phone/Viber/FaceTime: +45 60 544 303
www.bookmate.com

O Bookmateu:
Bookmate je servis za čitanje eknjiga sa preko 6 miliona korisnika globalno, koja može da se koristi bilo gde u svetupomoću mobilnog telefona, tableta i računara. Inspirišemo milione ljudi širom sveta da čitaju više, otkrivaju noveknjige i pronalaze prijatelje sa zajedničkim interesovanjima. Među preko 850 hiljada knjiga, dostupni su novi romani,bestseleri, klasici, ljubavni romani, naučna fantastika, knjige o poslovanju i mnogi drugi žanrovi.

Saznajte više na
www.bookmate.com