Čarobni David – kosplej intervju

Ostalo nam je još jako malo vremena do velike rođendanske žurke Japanizma. Tim povodom, donosim vam intervju sa neverovatnim David Chanom koji će nam se pridružiti u slavlju! David dolazi iz Francuske i prva stvar koju ćete primetiti na njemu jeste besprekorna šminka i kostimi sašiveni po meri. On je pravi profesionalac u svom poslu i sigurno ćete naučiti mnogo štošta od njega!

AR: Ti si jedan od najzanimljivijih i najintrigantnijih kosplejera Francuske; međutim, srpska publika ne zna mnogo o tebi. Zašto nam ne bi ispričao nešto malo o sebi? 

D: Kosplejem se bavim od 2012, i osvojio sam brojne nagrade i zašao pod kožu publici. Mahom radim likove iz Dizni univerzuma, ali i iz drugih kultnih geek filmova i serija. Znaju me po radu na kostimima, perikama, šminki i uživljavanju u lika, jer volim da u tome probijam granice. Često me zovu da gostujem na konvencijama, i iskusan sam član žirija.

AR: Kako si uplovio u vode kospleja? 

D: Otkrio sam kosplej na konvencijama u Francuskoj. Oprobao sam se i sam, i od tada ne mogu da se zaustavim. To je postala moja velika strast.

AR: Svi znamo kako stavljanje maskare, odabir pravog pudera i hajlajtera umeju da zadaju muke. Kako je dobar deo tvojih kospleja sačinjen od ženskih likova, kako si uspeo da dovedeš tvoje tehnike šminkanja do savršenstva?

D: Jako mnogo vežbam. Počinjem ispočetka koliko god puta treba, dok ne dođem do šminke kojom sam zadovoljan. To su sati i sati vežbanja i istraživanja na internetu za svaki lik. Takođe koristim i neke tajne tehnike koje su potiču iz moje profesije, a to je drag queen.

Nakon ovog intervjua uzimam četkicu u ruke i idem pred ogledalo da vežbam!

AR: Imaš li poseban ritual pripreme za tvoje muške i za tvoje ženske likove?

D: Uvek imam isti ritual i isti način rada, koji priagođavam liku – pre rada na kostimu, užasno detaljno istražim sve o liku. Smatram da je to najvažnije.

Da ne poverujete da se radi o istoj osobi…e, to se zove umetnost!

AR: Ovo će biti tvoj prvi put na nekoj srpskoj konvenciji. Koja su tvoja očekivanja?

D: Jedva čekam da upoznam kosplejere iz Srbije i da se uključim u vašu zajednicu, kao i da vama pokažem „French Touch“.

AR: Par reči za kraj…?

D: Cosplay is for everyone.