Niđo zamak u Kjotu organizuje „Legend of the galactic heroes“ događaj

Niđo zamak u Kjotu, jedan od svetskih baština Uneska, će održati banket pod nazivom „Legend of the galactic heroes Kyoto spin-off“. Događaj će se održati 17. i 18. juna, a na njemu će gostovati Rjo Horikava, glumac koji je dao glas glavnom junaku, Reinhardu von Lohengramu.

Sponzori događaja su sake kompanija Širaito i Cafe Seeadler, kafić sa tematikom serije „Legend of the galactic heroes“ koji se nalazi u Osaki. Kompanija Širaito je proizvela specijalno sake bure koje će biti tradicionalno razbijeno tokom događaja.

Tokom banketa će se održati i specijalna čajna ceremonija na otvorenom, sa maćom i kolačima koji će biti ukrašeni slikama junaka iz serije. Biće postavljen i bar dekorisan u skladu sa serijom, sa sve ukrašenim alkoholnim pićima. Obične karte će koštati oko 1500 jena, dok će ekskluzivne karte biti oko 2500 jena.

„Legend of the galactic heroes“  franšiza postoji od 1982, kada je Jošiki Tanaka napisao prvu knjigu u serijalu. Glavni serijal danas sadrži deset knjiga, dok postoje još četiri spinof knjige. Knjige su prodate u više od 15 miliona kopija, a za njih je Tanaka dobio nagradu Seiun, koja se daje za književna dela naučno-fantastičnog žanra.

Režiser Noboru Išiguro je sa svojim studijom Artland proveo više od decenije adaptirajući knjige u anime seriju sa više od 100 epizoda, od 1988. do 2000.

Očekuje se novi projekat kompanije Production I.G. vezan za serijal u 2017. godini.