Novi detalji o „Han Solo“ filmu

Novi „Han Solo“ film u režiji Fila Lorda i Krisa Milera se već snima, ali nema mnogo detalja o radnji. Ranije je spomenuto kako će se film baviti time kako je Han Solo postao krijumčar-lopov kog sreću Luk Skajvoker i Obi-Van Kenobi. Sada je Bob Iger odao još par detalja. Radnja će se baviti Hanovim životom između njegove 18. i 24. godine. Prikazaće se kako je nabavio poznatog „Milenijumskog sokola“ i kako je upoznao Čubaku.

Iger je takođe izjavio da ćemo u filmu saznati kako je Han dobio svoje ime, doduše niko nije postavio to pitanje, a sad se još javlja pitanje da li to znači da Han Solo nije njegovo pravo ime. Premijera filma je zakazana za 25. maj 2018. Glavnu ulogu će tumačiti Alden Ehrenrajh („Hail, Caesar“), a ostale uloge uključuju Donalda Glovera („Atlanta“) kao Lando Kalrizijana, Vudija Harelsona kao Soloovog mentora, Beketa, a Džonas Suotamo iz „Buđenja sile“ će ponovo glumiti Čubaku. U filmu će se pojaviti i Emilija Klark („Igra prestola“), Tandi Njuton („Zapadni svet“), Majkl K. Vilijams („The Wire“) i Fibi Valer-Bridž („Fleabag“) u za sada još nepoznatim ulogama.

Na filmu će, pored Fila Lorda i Krisa Milera, raditi Lorens Kasdan i Džon Kasdan na scenariju. Producenti su Lorens Kasdan, Džejson Mikgatlin i Vil Alegra.