Overlord anime dobija drugu sezonu

Tokom prikazivanja drugog “Overlord” anime filma, “Overlord: Shikkoku no Senshi” (“Overlord: The Dark Warrior”), otkriveno je da će se serija nastaviti u drugoj sezoni i tokom projekcija se prikazivao video koji najavljuje novu sezonu.

Prvi film, koji je kompilacija epizoda, “Overlord: Fushisha no O” (“Overlord: The Undead King”) je počeo sa prikazivanjem u Japanu od 25. februara. U filmu su dodate nove scene i originalni dizajner karaktera, koji je radio ilustracije za novele, je odradio prve nacrte za nove likove. Oba filma povlače svoje nazive iz prva dva izdanja originalne “Overlord” novele koju je radio Kugane Maruzama.

Radnja trinest epizoda anime serije se vrti oko virtuelne igre koja se polako gasi, ali glavni protagonista Momonga odlučuje da ostane u igri. I dok se ovaj svet menja i kompjuterski likovi počinju da dobijaju emocije Momonga teži ka tome da osvoji ovaj novi svet kao najmoćniji čarobnjak.

Maruyama je počeo da radi na originalnoj noveli 2010. godine, dok “Kadokawa Enterbarin” počeo da je izdaje tek 2012. godine, Za sada serijal novela je na jedanestoj knjizi u Japanu, a što se tiče zapadnog tržišta “Yen Press” je preuzeo licencu za izdavanje novela i trenutno je izdata treća knjiga u serijalu.