„Đigoku šođo“ dobija novu anime adaptaciju

U aprilskom izdanju Kodanšinog Nakajoši magazina je potvrđeno da je odobrena nova anime adaptacija „Đigoku šođo“ franšize. Novi anime će nositi naslov „Đigoku šođo joi no togi“ i imaće 12 epizoda. Premijera serije će biti u julu.

Osim Misaki Vatade koja će davati glas Mićiru, isti glumci će davati glas kao u prošloj anime seriji. Glumačku ekipu čine:

Mamiko Noto kao Ai Enma

Takajuki Sugo kao Vanjudou

Takako Honda kao Hone-onna

Masaja Macukaze kao Ren Ićimoku

Hekiru Šina kao Jamavaro

Kanako Sakai kao Kikuri

Misaki Vatada kao Mićiru

Za originalni koncept je zaslužan Hiroši Vatanabe, koji je radio na ostvarenjima kao što su „Hell girl: two mirrors“ i „Hell girl: three vessels“. Takahiro Omori, režiser prve „Hell girl“ anime serije i „Hell girl: two mirrors“ će biti zadužen za režiju. Tu su i Mariko Oka za dizajn likova, Kenići Kanemaki i Jasukaru Takanaši za muziku.

Priče u „Đigoku šođo“ serijalu se obično bave maltretiranim ili mučenim ljudima koji traže osvetu preko paklenog sajta, na kojem zahtevaju da se njihovi mučitelji kazne. Tada se pojavljuje Ai Enma koja im daje lutke kojim mogu poslati svoje neprijatelje u pakao. Ako to učine, Enma i njeni saradnici vrše karmičku kaznu na meti te osobe. Caka je u tome što osoba koja zatraži nečiju propast i sama biva odvučena u pakao.

Originalna „Đigoku šođo“ serija je nastala 2005. uokviru studija DEEN. Napravljeni su nastavci 2006. i 2008, kao i igrana verzija 2006. godine. Anime je adaptiran u mangu od strane Mijuki Eto, kao i mange „Šin đigoku šođo“ 2009. i „Đigoku šođo Enma Ai selection geki kova stori“ 2014.

Franšiza je takođe inspirisala pozorišnu predstavu koja se izvodi od prošlog novembra.