Mel Gibson potvrdio da je u pregovorima oko režiranja nastavka Odreda Otpisanih

U Martu 2016. godine, pet meseci pre izlaska filma bilo je priče da Warner Bros. već planira nastavak filma Odred Otpisanih. To je obično znak da je film prilično dobar, iako je sam film dobro zaradio u bioskopima većina ljudi ga nije dobro prihvatila a isto se može reći i za kritičare koji su mu dali jako niske ocene.

Međutim, uprkos kritikama film je zaradio zavidnu svotu novca (745.6 miliona dolara) što je bilo više nego dovoljan razlog  da Warner Bros. nastavi projekat ali pošto je reditelj i scenarista filma Dejvid Ajer trenutno zauzet režiranjem “Gotham Citzy Sirens” spinof filmom sa Margot Robi kao Harli Kvin, Otrovnom Ajvi i Ženom-mačkom studiju je potreban je novi režiser. U sredu, jedno ime je iskočilo kao potencionalna zamena a to je Mel Gibson. Kako je preneo “The Hollywood Reporter” pregovori sa kontraverznim režiserom su u ranoj fazi ali dok je bio na prikazivanju svog novog filma Greben Spasa (“Hacksaw Ridge”) u Santa Monici Gibson je potvrdio vest.

“Variety” je takođe preneo da su u užem krugu i Ruben Flajšer (Dobrodošli u Zombilend), Danijel Espinosa (Sigurna Kuća) i Džonatan Levin (Vrela Srca) ali Gibson prednjači u izboru.