Fox će razmotriti reboot serije Svemirski brod Svitac samo pod jednim uslovom

Otkad se završila serija Svemirski brod Svitac (“Firefly”) i film Svemirski brod Spokoj (“Serenity”) izašao u bioskopima fanovi naučne fantastike su se molili nastavku avantura kapetana Malkolma Mala Rejnoldsa i njegove posade.

Serija je trajala samo godinu dana i emitovana je na televiziji Fox ali se smatra jednom od najboljih serija u istoriji sci-fi žanra. Tvorac serije je popularni reditelj Jos Vedon dok glavnu ulogu tumači Nejtan Filion a pored njega u seriji glume i Alan Tjudik, Morena Bakarin, Đina Tores.

Kompaniju Fox često pitaju da li bi razmislili o tome da urade reboot serije ili makar snimili još koju epizodu originalne serije kao što je to slučaj sa Dosijeom Iks, Bekstvom iz zatvora i 24 Časa. Sudeći po rečima predsednika zabavnog programa Dejvida Madena, opcija još uvek postoji ali samo pod jednim uslovom, Jos Vedon mora biti uključen u projekat ako žele nastavak projekta. Razlog je to što je zbog njega  serija postala toliko značajna i Fox ne želi da nastavlja projekat bez njega. Znaju da bi serija bila hit ali ne žele da serija izgubi svoj identitet, Maden je izjavio da ne želi uopšte da razmišlja o mogućnosti nastavka serije ukoliko Vedon nije deo projekta.