Frensis Ford Kopola odobrio adaptaciju Apokalipsa Danas video igre

Kultni film iz 1979. godine Apokalipsa Danas će po svemu sudeći dobiti adaptaciju u vidu video igre, a ceo projekat je odobrio tvorac filma Frensis Ford Kopola. Kopola i njegova američka kompanija Zoetrope  su podržali adaptaciju koja je skoro i lansirala Kickstarter kampanju. U svojoj izjavi Kopola je rekao:

Pre četrdeset godina sam pokušao da napravim personalni artistički film koji bi mogao da utiče na generacije gledalaca dugi niz godina. Danas su mi se pridružili novi smeli ljudi, tim koji želi da napravi interaktivnu verziju Apokalipse Danas u kojoj ste Vi kapetan Bendžamin L. Vilard koji se nalazi usred nemilosrdnih dešavanja tokom Vijetnamskog rata. Posmatrao sam kako video igre prerastaju u značajan način pričanja neke priče i uzbuđen sam mogučnošću da Apokalipsu Danas istražujemo preko novih platformi i novih generacija.

Apokalipsa Danas će biti psihološki triler koji igrača ubacuje u filmski narativ kao što to rade Telltale Games sa svojim “sam biraj svoju avanturu” formatom. Igrač će postati kapetan Bendžamin L. Vilard (Martin Sheen) koji predvodni tajnu misiju atentata na pukovnika Voltera I. Kerca (Marlon Brando). Same odluke igrača će uticati na krajnji ishod igre i samim tim kreirati njihov lični konflikt na putovanju.

Na čelu video igre biće veterani scenarija i dizajna, koji su radili na naslovima kao što su “Gears of War”, “Fallout: New Vegas” i niz drugih. Apokalipsa Danas je planirana da izađe 2020. godine.