Reditelj Čed Staelski će režirati novog Gorštaka

ced
fotografija: Mike Pont/FilmMagic/Getty Images

“Može biti samo jedan”, u ovom slučaju, to je Čed Staelski. Staelski, koji je zajedno sa Dejvidom Leičom tvorac filma Džon Vik, biće režiser dugo isčekivanog “reboot” filma Gorštak kompanije Lionsgate.

U intervjuu za  Hollywood Reporter Staelski  je izjavio:

Veliki sam poštovalac originalnog dela još od srednje škole. Teme kao što su besmrtnost, ljubabv i identitet su sjajne i umotane u šarenoliku mitologiju. Ne mogu da se setim nijednog boljeg dela koje pruža priliku za stvaranje interesantnih likova, mitskih tema i akcionih sekvenci.

Nil H. Moric i Piter Dejvis su producenti projekta kojima bi mogli da se pridruže i Staelski i Leič sa svojom producentskom i kaskadersko akcionom 87Eleven kompanijom ali to još treba da se utvrdi.

Originalni film Gorštak je iz 1986. godine gde glavne uloge tumače Kristofer Lamber, Šon Koneri i Klensi Braun igraju besmrtna bića koja se muđusobno bore kako bi postali što moćniji. Kristofer Lamber glumi škotskog mačevaoca Konora MekLauda, Koneri glumi Egipćanina Huana Sančeza Vilja-Lobos Ramireza a Klensi glumi Varvarina poznatog kao Kurgan. Film čiji je poznati slogan “Može biti samo jedan” iza sebe ima četiri nastavka i tri igrane serije.

Reboot Gorštaka je u planovima još od 2008. godine kada je kompanija Summit koja je u vlasništvu Lionsgate otkupila prava.