„Buši meši!“ manga o samurajskoj ishrani dobija igranu seriju

bushimeshi2
LEED Publishing Co. Ltd.

NHK je potvrdio da će se snimiti igrana serija zasnovana na mangi Šigerua Cučijame, „Kinban gurme bušimeši!“. Serija počinje sa prikazivanjem u januraru na NHK kanalu BS Premium. Serija će nositi naslov „Bakumacu gurme bušimeši!“ i imaće osam epizoda.

Manga je zasnovana na knjizi samuraja iz Edo perioda Sakai Banširo (koji je citiran kao originalni autor priče) u kojoj on opisuje svakodnevni život i ishranu samuraja u službi feudalnog gospodara u Edu. U mangi Banširo putuje od Kišua u Edo i beleži koju hranu je jeo na dužnosti.

U seriji će glumiti Kođi Seto kao Sakai Banširo, Micuru Hirata kao Heizo, Banširov ujak, Masao Kusakari kao Banširov feudalni gospodar, Ajaka Mijoši kao Banširova supruga i Keiko Toda kao supruga feudalnog gospodara.

U seriji će se pojavljivati i Kei Tanaka, Vakana Sakai, Maju Kusakari i Ju Tokui.

Manga je objavljena u Comic Ran magazinu kompanije LEED publishing co. ltd. u decembru 2014. godine, a prva sastavljena kompilacija je objavljena u decembru 2015. JManga je prethodno objavila Cučijaminu mangu „Gokudo meši“ 2011, na osnovu koje je iste godine izašao igrani film. „Gokudo meši“ se završila 2012. godine.