Warner Bros. sprema prednastavak filma o Viliju Vonki

vili

Da, dobro ste pročitali, i ne, ništa im nije sveto.

Nakon finansiranja komercionalno uspešne ali ne toliko dobro prihvaćene Tim Bartonove adaptacije Roald Dalove knjige Čarli i fabrika čokolade, Warner Bros. pokušava da lik Vilija Vonke ponovo ubaci na veliki ekran. Međutim, ovaj put će to biti prednastavak o Viliju Vonki kao neka verzija “reboot” filma koja bi potencionalno otvorila vrata novoj franšizi.

Projekat će “nadgledati” Dejvid Hejman koji je producirao Hari Poter filmove. Film nije priča o Vilijevom poreklu (origin story), već će pratiti Vilija Vonku iz mlađih dana, a Čarli Baket (glavni lik iz knjige) će se pojaviti u slučaju da film dobije nastavke.

Ono što je čudno je da je projekat podržala i kompanija zadužena za intelektualnu svojinu Roalda Dala koja je poznata kao veoma izbirljiva, ali je sudeći po svemu prodala je intelektualnu svojinu Vilija Vonke Warner Bros. kompaniji.

Sajmon Rič je angažovan da napiše scenario za novi film i čini se da neće biti zasnovan na već postojećim spisima Roalda Dala, objavljenih ili neobjavljenih. Reditelj filma kao i glumac koji će preuzeti ulogu Vonke ostaju nepoznati.