Čudesni Radoslav – kosplej intervju

Kako polako odbrojavamo dane do jubilarnog desetog Japanizma, vreme je da počnemo da se upoznajemo sa našim divnim gostima! Danas vam donosim intervju sa Radoslavom, poznatijem kao Rado Raven, kosplejerom koji nam dolazi iz susedne Bugarske! Ono što izdvaja Rada od drugih kosplejera jeste to što se bavi glumom kako bi što bolje oživeo lika kojeg tumači. Kako mu je danas rođendan, poželimo mu chestit rozhden den!

AR: Veoma si poznat u tvojoj rodnoj zemlji, međutim, ovde u Srbiji te ne poznajemo toliko dobro. Zašto nam se ne bi predstavio?

R: Zovem se Radoslav Petrov. Imam 26 godina i radim kao zubni tehničar, ali sam umetnik, glumac i krafter u srcu. Takođe sam veliki fan fantastike u knjigama, igrama i filmovima.

AR: Kako si otkrio neverovatni svet kospleja?

R: Sasvim slučajno. Jednom mom rođaku je trebala pomoć oko kostima. Kada sam ga upitao za detalje o takmičenju na koje je išao, objasnio mi je sve o kospleju. Zvučalo mi je veoma zabavno, i, evo gde sam danas!

AR: Ideš na časove glume kako bi produbio likove čiji kosplej radiš. Kako je to uticalo na tvoje nastupe i da li to preporučuješ drugim kosplejerima?

R: Ja sam samouk, zapravo. Nikada nisam išao na časove glume. Što se moje glume tiče, to je sve proizvod dugogodišnjeg posmatranja i imitiranja mojih omiljenih glumaca i vežbanja ispred ogledala. Došao sam do zaključka da je svako jedinstven i da svako mora da pronađe svoje najjače osobine i da ih prihvati kako bi bio uspešan, i, povrh svega, da se zabavi – to je ključ svemu!

AR: Ovo će biti tvoj prvi put da gostuješ na nekoj konvenciji u Srbiji. Koja su tvoja očekivanja?

R: Da upoznam lude kosplejere kao što sam ja, da razmenim ideje….drugim rečima, da se dobro zabavim!

AR: Par reči za kraj…?

R: Nemojte da se bojite, rizikujte, eksperimentišite – samo mašta može biti granica! Sasvim se oslobodite jer svako može da bude kosplejer. Vidimo se uskoro!

 

 

Andrea Resnik

Poliglota, budući italo – arabista, prevodilac, večni filozof i povremeni rejver.